Menu

Topptipset

oddsappar.se | Topptipset
Se mer

Topptipset är Svenska Spels tips som är gjort för alla som gillar att spela på fotboll. Det är 1X2 som gäller och en rad kostar mellan en och tio kronor. Ett rätt enkelt upplägg som har funnits ute för konsumenterna sen 2007.

Är man intresserad av fotboll så har man säkert spelat på det någon gång. Det finns många olika varianter och Svenska Spel har ett par olika som har varierande upplägg. Till skillnad från Europatipset eller Stryktipset, där man måste tippa på 13 matcher, så är endast åtta matcher spelbara på Topptipset.

Matcherna som hamnar under Topptipset kan vara hämtade från världens alla hörn, men vanligast är att det är Europeiska toppmatcher som är med. Precis som med andra varianter gäller det att ha alla rätt och dessutom hoppas på att så få andra som möjligt lyckats med samma bedrift.

Kunskap är makt

Den som är mest insatt är också den med störst sannolikhet att vinna. Genom att lära känna lagen och de matcher som är aktuella ökar chanserna till ett riktigt bra resultat. Att veta detaljer om lag och spelare, dess historik och ha koll på oddsen ger en udd som är otroligt viktig. Utan att ha gjort sin läxa är det mest gissningar när man tippar.

Identifiera vilka parametrar som påverkar matchen. Utöver de som redan nämnts är det bra att hålla koll på hur det ser ut med skador i trupperna, laget och spelarnas motivation och hur det har gått när lagen mötts förr.

Spela topptipset med dina vänner

Det är väldigt smidigt att antingen köpa in sig på ett andelsspel eller, om man hellre vill, spela tillsammans med sina vänner. Det gör att man kan vara en del av ett större system och att man har möjligheten att öka värdet per spel. Ett högre värde ger möjlighet till högre vinster.

Utöver själva tippandet och den delade spänningen när man spelar med sina vänner, så är det en större sak än så. Att planera sitt spelande tillsammans och sen se matcherna i grupp är en trevlig och social aktivitet.

Diskutera dina tankar

En fördel med att spela med vänner är att man har någon att bolla sina tankar kring matcherna med. Tillsammans har man mer information och det är lättare att resonera sig fram till en bra strategi. Men detta går även om man väljer att spela själv.

På internet finns en rad olika forum och community där du som fotbollsintresserad kan diskutera ditt intresse. Du kan dels ta del av vad andra har att säga, både de som har mindre och de som har en bredare kunskap än du själv. Men du kan även ta del av synvinklar som du annars inte kommit i kontakt med.

Fördelarna med att vara aktiv i sitt tippande är många och knyter an till det vi diskuterade tidigare, nämligen att en ökad kunskap också leder till att man kan spela med större självförtroende. Du bygger upp din kunskapsbank, även om du skulle råka förlora just den här gången. Men med den erfarenheten så kan du spela med högre chans för vinst nästa gång.

Ta hjälp av fotbollsexperterna

Flera av de stora tidningarna och en del av spelsidorna håller sig med egna experter. Dessa experter är insatta i fotboll och delar dagligen med sig av sina tips inför de matcher som ska spelas. Att läsa deras råd är en bra informationskälla. Dessa experter är ibland före detta fotbollsspelare eller har på annat sätt stor insikt i sporten.

Kanske är det en av dessa experter som hjälper dig till att få åtta rätt? Hur som helst finns det mycket att lära och att inte ta del av deras enorma kunskap är slöseri. Läs gärna vad flera av experterna har att säga för att få en så nyanserad bild som möjligt.

Spela topptipset för olika summor

En fördel som många uppskattar är att till skillnad mot Stryktipset och Europatipset så kan man satsa en högre summa. På dessa två tips är insatsen en krona per rad. På Topptipset är det möjligt att satsa från en till tio kronor per rad. Det är färre rader (åtta stycken mot de andra två spelens 13 rader) men med möjligheten till en högre insats ger också en potentiell högre utdelning.

Att själv kunna besluta om insatsen är en detalj som lett till att Topptipset blivit populärt. Det är en större frihet samtidigt som det är viktigt att spela ansvarsfullt.

Spela på olika sätt

Det finns två sätt att spela på Topptipset. Antingen spelar du online via Svenska Spels hemsida, då har du möjligheten att spela vart du vill och behöver inte anpassa dig efter andra. Dock är det många som än i dag föredrar att lämna in sin kupong fysiskt hos ett ombud. Oavsett vilken typ du är så går spelet till på samma sätt.

Skillnaden är att om du lämnar in hos ombud så är lägsta insatsen per rad två kronor. På Svenska Spels hemsida kan du spela för så lågt som en krona per rad.

Spela och stöd föreningslivet

En klar fördel att spela genom Svenska Spel är att man då stödjer det svenska idrottsföreningslivet. En del av de pengar som Svenska Spel får in på svenskarnas insatser går direkt ut till föreningarna. Det är främst ungdomsidrotten som gynnas utav dessa utbetalningar. De möjliggör att vi kan ha ett levande föreningsliv och i att fostra framtida atleter.

Utöver detta är det, som vi väl känner till, en viktig uppgift som dessa föreningar har i att hålla ungdomar och vuxna aktiva. Det är lika viktigt som någon gång innan att ha en aktiv livsstil och genom att spela i exempelvis en fotbollsförening som ung så skapas goda vanor man har med sig genom hela livet.

Detta gör Svenska Spel genom initiativet Gräsroten. När du spelar genom företaget kan du välja exakt vilken eller vilka föreningar du vill stötta bestämmer du själv. Du kan välja en lokal förening eller en på annan ort. Du kan välja en förening som har en verksamhet som riktar sig mot amatörer eller en som håller på med elitidrott. Valet är ditt!

oddsappar.se | Topptipset

Cookies hjälper oss att ge dig bästa möjliga upplevelse på oddsappar.se. Genom att trycka på OK samtycker du till användningen av kakor.

Acceptera Läs mer