Menu

Europatipset

oddsappar.se | Europatipset
Se mer

Fotboll är en av de mest populära sporterna i Sverige, både att utföra och att spela på. Det finns en lång rad varianter och spel på fotboll men en klassiker är Europatipset från Svenska Spel. Det handlar om att få 13 rätt och alla spelbara matcher är europeiska.

När Europatipset lanserades 1993 hette det Italienska stryktipset då det bara hade med matcher som spelades av Italienska lag. Det började efterhand inkludera matcher från övriga Europa och namnet ändrades för att reflektera detta.

Europatipset är på många sätt väldigt likt Stryktipset, men det senare inkluderar endast matcher från England och Sverige. För att få full pott behöver man får 13 rätt. Man behöver alltså tippa rätt resultat för samtliga 13 matcher på spelkupongen. Något som är lättare sagt än gjort.

Utnyttja din fotbollskunskap

När man tippar på fotboll så får man chansen att utnyttja all den kunskap man genom åren samlat på sig om fotboll. Det kan handla om vad du vet om en speciell spelare och hur han presterar i slutspelssituation. Om dina erfarenheter av två speciella lag som möter varandra eller det där du läste om skadeläget i Lazio för någon dag sedan.

Har du inte den sortens kunskap? Du behöver inte oroa dig, oavsett hur ung eller gammal du är det alltid möjligt att lära sig mer. Läs sportsidorna i morgontidningen, se till att få notifikationer på mobil telefonen när det händer något i fotbollsvärlden, läs lagens Wikipedia. All kunskap spelar roll.

Det finns även hjälp att få i form av de experter som finns att hitta online. Ofta arbetar de i olika medier och delar glatt med sig av sitt vetande. Det är en idé att följa flera av dessa experter för att få en så nyanserad bild som möjligt och där med kunna grunda ditt tippande på så många källor som möjligt.

Man ska dock inte glömma att man behöver värdera de källor man får sin information ifrån. Vet den här experten vad han eller hon pratar om? Brukar den här sidan ha koll på just den här ligan? Hur har det gått tidigare när du lyssnat till liknande råd?

Upptäck och underhålls i Europatipset

Genom att följa de matcher som är med på Europatipset på TVn eller via streams online så har du möjlighet att upptäcka lag som du annars inte hade haft så bra koll på. Du kommer även få en djupare förståelse för hur fotboll fungerar och vilka spelare som är avgörande för ett lags framgångar.

Detta gynnar inte bara ditt tippande, det är också väldigt underhållande. Att försjunka i en match är både spännande och ett välkommet avbrott i vardagen. När man tittar på matchen är det lätt att inte tänka på exempel vad som hänt på jobbet under dagen eller vad man har som väntar på en när man kommer in dagen efter.

Erfaren tippare eller ny?

Att tippa på fotboll och göra det på Europatipset är en aktivitet som passar både dig med erfarenhet från andra former av tips, men även om det är första gången du tippar på fotbollsmatcher. Upplägget är traditionellt och lätt att förstå. Det handlar om att tippa vem som vinner en match eller om den möjligen blir oavgjord. Det gäller att få in så många rätt som möjligt, med lite finess går det att få rätt på alla 13 matcher.

Som konstaterades tidigare så är ens fotbollskunskap en viktig faktor i hur det går. Den kunskapen kan du mycket väl ha även om du inte tippat tidigare. Du har säkert följt ett par lag och deras matcher. Det är vad du lärt dig under den tiden som behöver plockas fram.

Det går på Europatipset bra att spela själv, köpa andel i ett större system eller spela tillsammans med vänner. Delad glädje är dubbel glädje och att då vinna tillsammans med andra uppfattas av många som extra belönande.

Trygghet i Svenska Spel

En fördel som Svenska Spel har är att de funnits väldigt länge. De har funnits i sin nuvarande form sedan 1997 och ännu längre i andra former. Detta gör att de har erfarenhet av spel i olika former och kan använda denna erfarenhet för att främja sina kunder.

En annan trygghet är att de är statligt ägda. Det finns med andra ord en stor insyn och transparens, vilket innebär att man som kund kan känna sig trygg med att allt går rätt till väga. Det är en trygghet som är en bra bakgrund att spela mot.

Dessutom delar Svenska Spel varje år ut en del av sina intäkter till idrottsföreningar runt om i Sverige. Detta innebär att de aktivt stöttar barn och ungdomsverksamheter samt en del vuxenverksamheter runt om i landet. Att hålla sig aktiv är en viktig del av ett sunt leverne och att lära sig detta som barn innebär en högre sannolikhet att man fortsätter med det som vuxen.

Denna samhällsinsats sker genom Gräsroten, detta är det organ som Svenska Spel delar ut pengarna genom och som du som spelare är med och påverkar. Genom att aktivt välja vilka klubbar man vill stötta när man spelar så gynnar sen Gräsroten dessa när det är dags för utdelning.

Att tippa ska vara kul

Oavsett din motivation när du tippar så är en anledning till att tippa att ha kul. Det är lätt att det blir blodigt allvar när det gäller fotboll. Känslorna svallar och hur det går i matchen går ofta att läsa av i fansens reaktioner. Därför är det viktigt att minnas varför man började tippa från första början. Att komma ihåg att det är en glädjefylld aktivitet som ska vara kul i grund och botten.

Med Europatipset kombinerar du dels just det, att ha kul, med att utnyttja din egen kunskapsbank. Detta innebär att du dels blir underhållen men även att det blir en form av hjärngympa. Hjärngympa då det får den som tippar att tänka till en extra gång och aktivera kunskap som annars hade legat och slumrat.

Att sätta 13 rätt lär inte hända varje gång du spelar, men det är ett mål att arbeta efter. En dag så når även du ditt mål.

oddsappar.se | Europatipset

Cookies hjälper oss att ge dig bästa möjliga upplevelse på oddsappar.se. Genom att trycka på OK samtycker du till användningen av kakor.

Acceptera Läs mer