Menu

Odds på UFC och MMA

oddsappar.se | Odds på UFC och MMA
Odds på UFC och MMA

Att betta på kampsport, främst MMA och UFC, har exploderat i popularitet världen över de senaste åren. Som en relativt ny sport att betta på finns det massor av möjligheter att utnyttja för stora vinster… Om du vet vad du gör. Om du inte förut bettat på kampsport kan det se ganska förvirrande ut. I den här guiden, som är riktad till nybörjare, kommer vi att gå igenom tips till dig som vill betta på kampsport. Läs vidare för att förbättra dina odds på UFC och MMA!

Förstå sporten och håll dig uppdaterad

En av de största fördelarna du har när du bettar på något som kampsport är att det inte är många som vet mycket om sporten. Eftersom de flesta som bettar inte har nog med kunskap kan du snabbt få fördel mot dem genom att helt enkelt veta nog om kampsport och att hålla dig uppdaterad på ny information om spelare.


På nätet hittar du nästan obegränsat med information om UFC- och MMA-fighters så det finns nästan ingen gräns på hur mycket du kan lära dig om spelare. Du hittar mängder av tidigare matcher online också, så du kan analysera och upptäcka varje fighters individuella strategi.

Bekanta dig med oddsmarknaden för kampsport

Precis som med alla oddsspel på sporter måste man förstå oddsmarknaden även för kampsport. Spelar du på UFC ska du veta att det är uppdelat i åtta olika manliga viktklasser och fyra kvinnliga. Här lägger du dina odds på vilken fighter du tror gör en knockout på sin motståndare. Samma spelodds gäller för MMA, där man spelar på vem av de två fighters i boxningsringen man tror först gör en knockout.

Något som är viktigt när det kommer till oddsspel på kampsport är att tänka på vart matchen ska utspela sig. Vart matchen tar plats kan ha stor inverkan på hur den utspelar sig. Ta alltid reda på två saker: avståndet mellan fighter och arena, och altituden av denna plats. Varför avståndet mellan fighter och arena spelar roll säger sig självt. Om matchen hålls lång bort från vart fightern bor så behöver denne resa länge vilket kan vara väldigt utmattande. Och glöm inte att jetlag kan ha en roll och göra fighters mycket tröttare på dagen då matchen ska spelas.

Altitud är en annan sak som kan spela roll. Högre höjder innebär mindre syre. Om en fighter är van vid att träna på havsnivå så kommer troligtvis denna fighter att göra sämre ifrån sig om matchen hålls mycket högre upp. En fighter som är van vid denna altitud har då en bättre chans.

Betta inte på varje match

Såklart känns det frestande, särskilt om man har upplevt några vinster, att börja betta på varenda match man kan hitta. Men det är inte mycket av en strategi, och det slutar sällan bra. Om du inte gör forskning inför varje match du bettar på så gissar du bara, och då är dina chanser att vinna inte större än på ett kasino. Acceptera att du inte kommer ha tid att betta på varje kommande match. Om du vill vinna pengar inom betting gäller det att du bara bettar när du har tid att faktiskt göra forskningen som behövs och sedan känner dig relativt säker på vem som kommer att vinna.

Filtrera nyheter

Att följa nyheter om kampsport är absolut en bra idé, som vi redan nämnt i det första tipset, men det gäller också att du håller koll på rätt information. Vad du letar efter är inte nyheter om kommande stjärnor eller annat beröm om spelare; detta kommer troligen bara att göra dig mer partisk, även om nyhetsartikeln egentligen inte nämnde något du inte redan vet om spelare.

Andra saker, som skador till exempel, kommer helt klart att påverka matchens gång och det är den här typen av nyheter som du främst letar efter. All kunskap du kan få av den här typen kan hjälpa dig när du placerar ett bet och ge dig en bättre chans att förutspå hur en match kommer att se ut.

Sedan så finns det nyheter som ligger däremellan, som personliga nyheter om en fighter. Om något gått fel i en fighters personliga fel, som till exempel en skilsmässa, så kan det självklart ha effekt på matchen, men det är svårt för dig att veta om det kommer göra någon skillnad för spelarens prestanda. Dessutom så kan något sådant motivera en fighter så att han presterar bättre, eller så kan det distrahera honom så att han har svårt att fokusera. Om du vill räkna med sådan information är det helt upp till dig.

oddsappar.se | Odds på UFC och MMA

Cookies hjälper oss att ge dig bästa möjliga upplevelse på oddsappar.se. Genom att trycka på OK samtycker du till användningen av kakor.

Acceptera Läs mer