Menu

Odds på tennis

oddsappar.se | Odds på tennis
Odds på tennis

Visst är tennisbetting inte lika populärt som t.ex. fotbollsbetting, men tennis är ändå en av de mest spännande sporterna det finns att betta på. Sporten erbjuder snabba och händelserika matcher som är roliga att både titta på och betta på. Om du vill bli bättre på att betta på tennis så har du kommit till rätt ställe! I den här artikeln går vi igenom vad du behöver tänka på när du bettar på tennis för att öka dina chanser att vinna.

Kunskap är makt

När det gäller sportsbetting så har du en större chans att vinna ju mer du vet. Lyckligtvis så finns det oändligt med information ute på nätet i form av artiklar du kan läsa och videor av matcher du kan analysera. Därför bör du ha koll på olika lags klubbwebbsidor, följa tennisnyheter och så klart titta på tidigare matcher av de lag du har tänkt dig betta på.

Även om det finns massor av information ute på nätet, så är det inte möjligt att få in allt i skallen. Därför är det bättre om du väljer några få lag som du kan lära dig allt om snarare än att försöka hålla koll på hela tennisindustrin. Det fungerar helt enkelt inte. Om du fokuserar på några få lag så kan du lära dig allt det finns att lära dig om dem och på så sätt maximera dina chanser att vinna. Du kan alltid utvidga dina horisonter när du känner att du vet allt om de lag du valt ut.

Du behöver inte heller välja lag, utan kan istället fokusera på en specifik genre av tennis, som t.ex. för kvinnor eller handikappade. Du kan även välja att bara analysera matcher inför specifika event. Det viktiga är att vad du än väljer kan du lära dig allt om.

Förstå oddsen du spelar på

Visst kan det vara frestande att betta på populära spelare som redan har visat sig vara vinnare, men om du faktiskt vill tjäna pengar på betting bör du hålla dig undan från de populäraste spelarna och lagen. Därför är det ytterst viktigt att du bettar när det finns värde. För att hitta gömda pärlor bör du leta efter nya lovande spelare som inte än har samlat mycket uppmärksamhet från allmänheten, och betta på matcher där lag de två lagen inte ännu har spelat mot varandra.


Men oddsen för olika tennisspel baseras på så mycket annat än bara de populäraste spelarna och främsta lagen. Det kan vara enkelt att överse om man är ny till tennisbetting, men på vilken yta matchen spelas kan också ha stor inverkan på hur tennisspelare presterar. De flesta spelare har en yta de föredrar över andra ytor och där spelar de bättre. För en del spelare gör det ingen större skillnad medan för andra är det avgörande. Vart matchen ska hållas, på vilken yta och hur spelare presterar på olika spelytor är något du alltid bör kolla upp innan du placerar en satsning.

Dessutom så kan tennis spelas antingen inomhus eller utomhus, och även detta gör stor skillnad för hur matchen kommer att gå. Utomhus innebär fler element, som störande sol och vind, och olika spelare presterar olika bra med dessa extra element som påverkar spelets gång.

Sedan skiljer sig även oddsen åt beroende på vilken spelsida du spelar på. En bookmaker tar emot vad och erbjuder en lista av odds på olika matcher. Eftersom tennis inte är en exakt vetenskap så är det såklart omöjligt att ge ut exakt information om vilka som kommer vinna och inte, så olika bookmakers odds kan se lite olika ut. Genom att ha konton hos flera bookmakers kan du maximera din vinst genom att betta hos de som visar sämst odds, och alltså bättre vinst för de som vågar.

Välj en spelvariant som du tror gynnar dig

När det kommer till sportbetting som spel på tennis finns det ett par olika spelvarianter att välja mellan. Det vanligaste är att man spelar på matchvinnaren, det vill säga vinnaren av ett singelspel. Här finns det endast två alternativ att välja mellan och därför är oddsen allmänt relativt låga.

Spelar man däremot på vinnaren av tennis får man högre odds. Samtidigt behöver man inte satsa lika mycket pengar för att kamma hem den stora vinsten. Dock måste man vänta ett tag på att få sina vinstpengar allt eftersom de större tävlingarna i tennis ofta pågår under 1 till 2 veckor.

Även i oddsspel på tennis kan du som better välja att spela på handikappspel. Detta inkluderar games- och/eller sethandikap. Handikappsspel, för dig som inte vet, innebär att bookmakers gör om oddsen för att få en jämn match genom att lägga till och dra bort poäng från det ena laget.

oddsappar.se | Odds på tennis

Cookies hjälper oss att ge dig bästa möjliga upplevelse på oddsappar.se. Genom att trycka på OK samtycker du till användningen av kakor.

Acceptera Läs mer