Menu

Odds på stryktipset

oddsappar.se | Odds på stryktipset

Stryktipset har spelats i Sverige sedan 1934 då det tillhörde Tipstjänst. Namnet Stryktipset kommer från att man förr strök över de matchresultat man inte trodde på. I dag hittar man Stryktipset på Svenska Spels hemsida. Fastän detta bettingspel utvecklades för rätt många år sedan så är det fortfarande ett av Sveriges mest populära och älskade bettingspel samt lockar fler och fler spelare. Stryktipset har blivit en tradition för många spelare och familjer. Därför är det inte heller konstigt att många spelare vill öka sina odds för vinst och optimera sin speltaktik.

Stryktipset är ett bettingspel för fotbollsmatcher där man främst chansar på svenska och engelska matcher. Spelet går ut på att tippa 1, X eller 2 i 13 fotbollsmatcher. 1 betyder hemmaseger, X betyder oavgjort och 2 betyder på bortaseger.

Det som är bra med Stryktipset är att varje spelare kan själv bestämma hur mycket pengar de vill sätta in på spelet. Ens insats påverkar heller inte ens möjlighet att vinna stora pengar, vilket gör spelet mycket tillgängligt. Man vinner spelet ifall man har alla 13 rätt.

Hur man spelar på Stryktipset

Som sagt så går Stryktipset ut på att tippa på de 13 matcher som Svenska Spel valt som de matcher som skall vara en del av spelet. Vanligtvis inkluderar spelet engelska ligamatcher, eller svenska landslagsmatcher, men ibland kan det också förekomma ligor. Vilka matcher som gäller kan man se på sin spelkupong.

Din spelkupong får du på Svenska Spels hemsida, eller också på ett spelombud. Med att markera dina val för varje match skapar du din personliga kupong. Som sagt, markerar du på de tecken du tror att kommer vinna. Det vill säga, ifall du tror att hemmalaget vinner markerar du över nummer 1 och ifall du tror att bortalaget vinner markerar du nummer 2. Tror du att matchen bliver oavgjord kan du markera X. Ifall du vill välja flera tecken per match är det också möjligt, men då måste du komma ihåg att det kostar mera. Desto fler markeringar per match desto mer måste du betala.

Öka oddsen på stryktipset

Såsom på lotto så gäller det också på stryktipset att desto fler vinnare, desto mindre vinst. Därför är det vanligt att spelare inte vill dela med sig vad de markerat för alternativ då detta kunde minsta deras vinst ifall de har rätt. Detta lägger också till lite extra spänning, då varje spelare har sin egen taktik och sina egna hemligheter till hur de spelar. Därför är det också roligt att söka upp tipps inför stryktipset från nätet eller en spelexpert.

  1. Spela inte för mer än vad du har råd med. Det kan låta lockande att sätta in mera pengar för att kunna markera flera tecken på kupongen då detta ökar ens chans för vinst, men man måste självklart också komma ihåg vad man har råd med. Spelet mister sin charm ifall man inte har råd att spela. Därför är det viktigt att komma ihåg att chansen för vinst ändå är samma med en markering per match. Ett tips är också att spela tillsammans med vänner och sätta på det vis lite extra pengar för att markera flera tecken.
  2. Fråga en expert. Ifall du spelar stryktipset är du troligen redan fotbollskunnig i någon mån. Men ibland förekommer de matcher man inte är säker på eller lagar man inte helt känner till. Då är det ett bra tips att fråga en expert som kan hjälpa till med ens beslut. Viktigaste är ändå att man verkligen tror på de resultat man markerat på kupongen.
  3. Jämför oddsen. Ifall du märker att svenska folket valt ett favoritlag kan de löna sig att chansa på underdogen. Ibland gäller det att våga gå emot strömmen för att ha bättre chans på vinst enligt oddsen. Men kom ihåg att du gör detta på egen risk, men ifall du chansat rätt så känns det lite extra bra då man gått på sin magkänsla istället för vad andra valt.
  4. Använd dig av reduceringsverktyg. Reduceringsverktyg kan vara smarta att använda när du spelar Stryktipset. Man kan hitta flera gratis på nätet. På detta sätt kan du optimera din kupong som ökar oddsen för vinst.

Priset på stryktips

Som sagt finns det 13 rader på din Stryktipskupong, det vill säga 13 matcher. En rad kostar 1 krona vilket är mycket tillgängligt. Ifall du spelar på Svenska Spels hemsida kan du spela endast en rad, medan ifall du spelar din kupong på ett spelombud måste du ha minst två rader.

Billigaste sättet att spela stryktipset är att spika varje match, dvs. markera ett tecken per rad. Ifall du vill öka oddsen och markera två tecken halvgarderar du matchen. Detta kan till exempel se ut som så att du vill markera både 1 och X.

Tredje alternativet är att du helgarderar matchen, vilket betyder att du markerar alla tre alternativ på raden. Då kommer du att vinna oavsett. Kom bara ihåg att varje extra markering kostar extra och priset kan öka fort desto fler tecken du markerar.

Halvgarderingar dubblar radinsatsen, det vill säga en halvgardering kostar två kronor, två stycken kostar fyra kronor och så vidare. Helgarderingar kostar därmed tre kronor och ökar med samma takt, det vill säga Två helgarderingar kostar sex kronor osv.

Kom ihåg att lämna in kupongen i tid

En mycket vigtig poäng är att komma ihåg att lämna in sin kupong i tid! Stryktipset genomförs på lördagar klockan 16:00 och därmed är sista tiden att lämna in samma dag klockan 15:59. Du kan välja att lämna in din kupong på nätet ifall du köpt den på Svenska Spels hemsida, eller så kan du lämna in den på ett spelombud. Ifall tiden ändras så nämns det också på Svenska Spels hemsida.

Stryktips och Joker spel

Stryktips kan också kombineras med Joker spel för extra vinster. Här fungerar Joker likadant som när man spelar lotto. Du väljer insats i 10, 20 eller 30 kronor, och sedan är det bara att markera in sina sju nummer. Detta kan vara ett roligt extra sätt att vinna lite, eller möjligtvis mycket extra pengar.

oddsappar.se | Odds på stryktipset

Cookies hjälper oss att ge dig bästa möjliga upplevelse på oddsappar.se. Genom att trycka på OK samtycker du till användningen av kakor.

Acceptera Läs mer