Menu

Odds på lotto

oddsappar.se | Odds på lotto

Lotto har spelats i Sverige flera årtionden och är en av de mest populära bettingspelen i landet. Kanske har man minnen av att spela lotto på en lördag med familjen och ivrigt vänta på resultaten tillsammans framför Tvn. För många är lotto ett roligt sätt att spendera tid med familjen, för andra är det ett seriöst bettingspel. Vare sig du tillhör första eller andra gruppen av människor, eller kanske båda, så är det alltid värt att veta lite mer om lotto.

Lotto är i grunden ett slumpspel, vilket betyder att man inte måste vara en skicklig spelare. Men vissa tips kan öka din chans för vinst, vare sig du spelar lotto traditionellt eller på nätet. Man vinner på lotto ifall man har fyra eller fler nummer rätt. Med sju rätta nummer som ensam spelare vinner man 1 miljon kronor och ifall du också satsat på Jokerspel har du chansen att vinna drömvinsten. Att vinna en livsförändrande summa på lotto sker sällan, men chansen är alltid samma för alla.

Oddsen att vinna lotto

Oddsen att vinna på lotto är inte stora, men det är det som gör det spännande. Ändå finns det storvinnare i de flesta spelen. Chansen att få sju rätt i lotto och bli en storvinnare är 1 av 6 724 520 vilket kanske kan verka desillusionerande.  Oberoende av det så är ändå vinstchansen generellt sett väldigt bra då 1 av 55 oftast vinner något pris, fastän summan är mindre. För att öka dina odds på lotto är ett vanligt och logiskt tips att spela mera.

Desto mera du spelar, desto större chans har man då man ökar på sannolikheten. En simpel sanning som kanske inte är svaret man vill höra då man vill öka sina odds på lotto. Dock tillåter flera lottospel att tillägga rader utan extra kostnad och då lönar det sig att spela alla rader man kan. Flera rader är lika med bättre odds!

Hur väljer man sina lotto nummer?

Då du skall spela lotto och har köpt din kupong är det dags att kryssa i sju nummer mellan 1 och 35. Som sagt vinner du ifall dina nummer motsvarar de nummer som dras. Dessutom kan du välja tilläggsnummer som ökar oddsen för vinst. Ifall alla sju nummer matchar med de dragna numren har du vunnit jackpott! Ifall du kryssat in sex rätt på lotto och till exempel ett tilläggsnummer kan du vinna andra pris. Alla de olika vinstnivåerna och på vilka sätt man kan vinna på, kan hittas på nätet.

Hur skall man välja sina lottonummer? Flera personer gillar att spela lotto med sina favoritnummer. Kanske är det dina lyckosiffror, dina nära och käras födelsedagsdatum, eller slumpmässigt valda nummer som du spelar varje gång. Många är också rädda att ändra sina lottonummer, ifall de numren sedan faktiskt skulle vinna. Vare sig du är bunden till dina lottonummer eller inte så är sanningen att chansen för vinst är den samma. Det lönar sig inte att studera för mycket in på lottotaktik, läsa in på statistik, eller söka efter råd av stjärntecken eller välja tidpunkten för att spela lotto via sitt horoskop. Oddsen kommer inte att förändras på ett magiskt sätt. Ifall det för dig är roligt och underhållande att försöka hitta samband och mönster gällande lotto nummer är det helt upp till dig att göra det. Ifall det gör lotto mer underhållande och spännande är det ingen som säger att du inte kan försöka analysera spelets gång. Bara kom ihåg att lotto i grund och botten är ett spel som avgörs av slumpen.

Lotto är ett slumpspel

Som sagt konstaterats. Slumpspel är slumpspel och det går inte att ändra på slumpen. Detta betyder inte att oddsen är noll, tvärtom lägger slumpspel till extra spänning då det verkligen är jämställd chans bland alla spelare, beroende på hur många rader och kuponger man har. Alla nummer har exakt samma chans att dyka upp i alla spel. Enkelt och logiskt.

I slutändan beror det bara på ditt eget perspektiv. Då man förstår att lotto är ett slumpspel, behöver man inte stressa. Man kan sitta ner, pusta ut och spela med nöje och glad spänning, utan att behöva gå in på djupet i att hitta den bästa taktiken, eller göra en djup analys. Nu kan lotto vara roligt också. Det att lotto är ett slumpspel betyder också att alla kan vara med i spelet och ingen är bättre än den andra. Det är bara att hoppas på att oddsen är på ens egna sida.

Tilläggspel kan öka chansen för vinst

Flera lottospel erbjuder olika tilläggspel för att öka oddsen på ens spel. Som du redan vet kan man använda sig av tilläggsnummer, men för extra stor chans för någon vinst hjälper det att också använda sig av tilläggsspel.

Ett vanligt tilläggsspel är Joker. Ifall man vill ha chansen att vinna drömvinsten måste man också spela Joker. Joker spelar du med att sätta in 10, 20 eller 30 kronor. Desto högre insats du har på Joker spelet desto högre pris vinner du på varje nummer som dras ut. Till exempel på 10 kronors insats får du 80 kronor av två dragna nummer, och med 30 kronors insatts får du 240 kronor av två dragna nummer. Det är upp till dig hur mycket du vill satsa på Joker.

Det finns också fler tilläggsspel på lotto i olika länder. Det kan löna sig att kolla in på lotto i Tyskland, Österrike och Irland ifall tilläggspel intresserar dig mera. Tilläggsspel är ett sätt att öka på oddsen på vinst för en relativt liten kostnad.

Spela på rätt tidpunkt

Då det annonseras för en stor EuroJackpot vill massvis av folk spela lotto, då vinstsumman är enorm. Det som flera lottospelare inte är medvetna om är att oddsen ökar då du spelar på lägre jackpot. Oftast kan de vinsterna också vara högre då det finns färre deltagare. Det sker ibland att folk som vinner första priset i EuroJackpot är flera personer, och därmed måste vinsten delas. Men med tanke på storleken på vinsten är det sällan ett problem.

oddsappar.se | Odds på lotto

Cookies hjälper oss att ge dig bästa möjliga upplevelse på oddsappar.se. Genom att trycka på OK samtycker du till användningen av kakor.

Acceptera Läs mer