Menu

Odds på boxning

oddsappar.se | Odds på boxning
Odds på boxning

Boxning är kanske inte helt så populärt i Sverige som exempelvis fotboll och ishockey är. Trots detta verkar sporten finna en plats i fler och fler svenskars hjärta för varje dag som går. I takt med att sporten i sig blivit mer populärt har även oddsmarknaden för boxning ökat.

Lockas du av kombinationen av fighters som slåss om guldet och chansen av att kamma hem pengar samtidigt? Då är odds på boxning utan tvekan något för dig! Men innan du ger dig på oddsmarknaden för boxning måste du förstå vilka strategier som behövs vidtas. Som tur är har vi sammanställt våra bästa bettingstrategier för boxning nedan.

Bekanta dig med olika oddstyper

Boxning ger dig inte så många alternativ för vilka typer av bets du kan göra, så att få koll på de olika typerna är inte svårt.

När du bettar på boxning kan du såklart betta på det självklara sättet: en direkt vinnare. Om de boxare du valde att betta på är vinnaren i slutet av matchen, så vinner du. Enkelt att förstå och inget krångel. En annan typ av satsning du kan göra är att förutsäga hur många rundor du tror att matchen kommer fortsätta. Slutligen kan du satsa på vem som kommer vinna i en grupp omgångar.

Förstå sporten och boxarna

En av de bästa sakerna du kan göra för att placera ett vinnande bet är att läsa på om både boxning och boxare som kommer spela mot varandra. Man kan aldrig veta för mycket. Genom att lära dig alla boxnings regler och boxares strategier kan du göra en mycket bättre gissning för vem vinnaren kommer att vara mellan två boxare. Att hålla koll på tidigare skador är också viktigt, och en viktig del av boxning. Trots allt så är boxning en av de sporterna som anses vara skadligast bland populära sporter. Ju mer du vet om spelare och deras historia desto större chans har du att göra en korrekt analys om hur matchens resultat kommer att se ut.

Såklart så är alla spelare individuella, men du kan hitta olika stilar vissa boxare använder som liknar varandra, och andra som är helt annorlunda. Om du lyckas identifiera stilen olika boxare använder kan du bättre förutse vem som kommer att vinna mot vem, även om du inte sett de två slåss förut.

Exempelvis så är det inte troligt att en boxare som fokuserar på “power punches” kommer att vinna mot en boxare som är riktigt snabb på fot. Du kan se vilka typer som vanligtvis vinner mot varandra genom att granska tidigare matcher. Vilka stilar av boxning vinner vanligtvis över andra stilar? Har den boxaren du vill betta på tidigare boxat motståndare av samma stil, och hur gick det då? Genom att identifiera olika stilar av boxning kan du bli betydligt bättre på att placera vinnande satsningar.

Förstå andra faktorer som spelar roll

Vilka träningspartner och coacher en boxare har kommer också att ha stor inverkan på hur van han är på att hantera olika typer av boxare. Om en motståndares sätt att boxas liknar en träningspartner är det troligare att den förste vinner eftersom han är van vid att slåss mot och hantera denna typ av boxare. Om du kan kolla upp vilka tränare och vilka träningspartner en boxare vanligtvis tränar med får du få en bättre aning över hur förberedd var boxare kommer att vara.

Man kan tro vara medveten om nya skador är nog, men inom boxning är det inte så. I denna sport skadas boxare hela tiden. Det är i stort sett del av sporten. Detta har dock även konsekvenser. Spelare påverkas både fysiskt och psykiskt av tidigare slag de har utsatts för. Om en boxare redan har spelat många hårda, tuffa matcher där han blivit skadad, även om det var ett tag sedan, är det inte alls otroligt att detta kommer att påverka resultatet av matchen. Även om boxaren påstår att han har helt och hållet återhämtat sig så kan upprepad skada orsaka långsiktiga problem.

Håll koll på dina satsningar och resultat

Det är lätt att ryckas med i spännande matcher och glömma bort att betting handlar om dina riktiga pengar. Därför bör du alltid bestämma en budget i förväg och aldrig gå över den. Om du inte har bestämt en gräns i förväg så är det enkelt att man fortsätter spela mer än man vet att man egentligen borde. Du kan upptäcka ett mönster och detta hjälper dig att utveckla din alldeles egna bettingstrategi som låter dig tjäna pengar på något så roligt som betting på boxning.

oddsappar.se | Odds på boxning

Cookies hjälper oss att ge dig bästa möjliga upplevelse på oddsappar.se. Genom att trycka på OK samtycker du till användningen av kakor.

Acceptera Läs mer