Menu

Odds på basket

oddsappar.se | Odds på basket
Odds på basket

Även om det inte är alla som tittar på basket så känner alla till sporten. Basket är en av favoritsporterna att titta och betta på och sportens popularitet visar inga tecken på nedgång. Om du inte är kunnig inom betting så kan denna guide ge dig en bättre uppfattning om vad du ska tänka på när du bettar på basket och hur du kan bättra dina odds.

När du bettar behöver du själv utveckla din egen unika strategi baserat på vad som verkar fungera bäst för dig, men för att kunna bygga denna strategi behöver du block att bygga med. Det är precis vad du kommer hitta i denna guide. Eftersom det finns tusentals faktorer i vem som vinner en match kan vi inte täcka allt, med här är några tips för att bättra dina odds på basketbetting.

Leta efter värde

Det första och viktigaste du behöver lära dig när du bettar, oavsett på vilken sport det är, är att leta efter värde. Att satsa på ett team där du håller med alla andra om vem som kommer att vinna är inte särskilt vinstdrivande. En stor del av betting handlar om att veta vad som är värt att betta på och inte. Det kan hjälpa att specialisera sig på vissa turneringar eller lag och göra ordentlig forskning inför matcherna snarare än att satsa på allas favoritlag. Visst är matcher med populära lag spännande, men det betyder inte att du behöver satsa på dem.

Ett tips är att hålla dig borta från de populäraste lagen och i stället vara uppmärksam på de mindre förväntade matcher och bra, mindre kända lag där du kan placera unika satsningar.

Håll koll på lagets spelschema

Hur trötta spelarna är ett variabel inte alla tänker på, men det spelar en viktig roll i oddsspel på basket. Basketlag spelar ofta flera matcher varje vecka, och som du säkert kan föreställa dig så kommer ett utvilat lag vanligtvis prestera bättre än ett utmattat lag. När du placerar dina satsningar bör du tänka på vilka matcher laget har spelat nyligen och hur tröttsamt detta spel var. Trötta spelare är långsammare och presterar sämre.


En annan sak att tänka på är vart dessa spel tar plats. Långa resor från plats till plats är också utmattande så ett lag som behöver åka långa resor mellan matcherna kommer vara ännu tröttare eftersom de inte fått en ordentlig chans att vila ut sig själva. Dessutom så har laget större chans att vinna om de spelar på hemmaplan.

Dubbelkolla laguppställningen

Startuppställningen är viktig, eftersom det troligtvis avgör vilka spelare som kommer vara på plan under största delen av matchen. Såklart så kommer tränaren att välja sina bästa spelare till denna uppställning, men i vissa fall så kan spelare bli sjuka eller skadade och kan inte spela hela tiden eller lika mycket.

Om en av startspelarna är skadade så kan du inte räkna med att laget kommer att vara på 100%. En viktig spelare som saknas har såklart avgörande inverkan på hela lagets prestanda och minskar deras chanser att vinna. Kolla in startuppställningen och besök gärna lagets klubbwebbsida om den finns tillgänglig för att få information om skador och spelare.

Var inte partisk

Det här är visserligen ganska självklart, men vi tror ändå att du behöver höra det. Om du gillar basket är det troligt att du har ett favoritlag, kanske ett du har hejat på i flera år, men att ha favoriter inom betting kommer inte att ta dig långt. Då kan du lika gärna spela på kasino där du mest litar på tur och magkänsla.

Om du inte kan se förbi ditt favoritlag kan det vara bäst att helt enkelt inte betta på matcher där de kommer att spela. När känslor är inblandade kan du inte använda din hjärna till dess bästa kapacitet. Logik och analyser vinner över en personlig önskning att ditt lag ska vinna när det gäller betting.

Slutgiltiga tankar

Nu för tiden kan man enkelt få massor information om spelare, lag och deras kommande matcher på nätet. Om man lär sig att analysera denna information så kan man få en riktigt bra uppfattning om vilka som kommer att vinna för varje match. Såklart kan man aldrig ta alla variabler i åtanke, men det behöver man inte heller kunna göra för att vinna satsningar majoriteten av tiden. Det kan kännas mycket, men försök att inkludera fler och fler variabler tills det kommer till dig naturligt. När du vet vad du behöver tänka på och har nog med information om lagen och deras spelare är du redo för att forma en vinnande bettingstrategi för basketboll!

oddsappar.se | Odds på basket

Cookies hjälper oss att ge dig bästa möjliga upplevelse på oddsappar.se. Genom att trycka på OK samtycker du till användningen av kakor.

Acceptera Läs mer