Menu

Odds melodifestivalen

oddsappar.se | Odds melodifestivalen
Odds melodifestivalen

Det finns väl få saker som förenar svenskarna lika mycket som melodifestivalen? Det har verkligen blivit en folkfest utan dess like, just för att den också genomförs varje år blir det extra mycket en tradition som alla kan glädjas åt. Melodifestivalen riktar sig till alla åldersgrupper, stora som små, barn och vuxna har glädje av den sprudlande musikfesten.

Men även om melodifestivalen till stor del är en folkfest, så är det ju faktiskt också en tävling, en tävling där någon ska vinna. Så mitt i all fest, glädje, musik och sång så är det ju faktiskt också en stor dos allvar som är involverat. Vem kommer att vinna och få representera Sverige i den internationella tävlingen Eurovision? Och just för att det är en tävling så är det också många som är intresserade av att spela på oddsen på melodifestivalen. Alltså att betta, lägga pengar på vem man tror med kommer att vinna melodifestivalen och få representera Sverige.

När man spelar på oddsen så hoppas man ju att vinna pengar på den person eller band som man satsat påkommer att vinna tävlingen. Odds är något som ofta används inom spelarrangemang för att visa på sannolikheten för att ett visst scenario kommer att ske. Oddsen räknas ut av spelbolagen, och bygger således enbart på sannolikhet. Hur stor sannolikhet är det för att just den specifika artisten kommer att vinna?

Musiktävling är ändå något annat än en sporttävling

De flesta som är intresserade av att spela på oddsen vet att det oftast används i sportsammanhang. Varje gång en match, en turnering eller en liga spelas, så kan man också spela på oddsen, alltså hur stor chansen är för att ett visst lag kommer att vinna matchen, turneringen eller ligan. Dessa odds är uträknade utifrån hur lagen har spelat i tidigare turneringar, tränare, spelare och alla möjliga parametrar räknas in. Men i melodifestivalen är det lite speciellt.

I melodifestivalen har man ju naturligt nog inte så mycket historik att basera sannolikheten på, därför blir det extra spännande men också extra mycket just en chansning. Om oddsen är höga på en artist, det vill säga om du spelar på den artisten så är det liten chans att du vinner, men om du skulle vinna så skulle det kunna bli en del pengar. Om oddsen är låga, så betyder det att det är större chans att du vinner, men det blir också mindre pengar. Men både låga och höga odds kan betraktas som relativt osäkra i melodifestivalen sammanhang. Detta just för att oddsen alltså betyder hur stor är chansen för att människor i Sverige kommer att rösta på denna person, och som med allt som handlar om tycke och smak, det är svårt att förutspå.

Så frågan är hur mycket man egentligen kan lita på oddsen, förmodligen ska man inte tro allt för mycket på om oddsen är höga eller låga på en specifik artist eftersom detta kan ändra sig både åt det ena och det andra hållet, flera gånger om under kvällen.

oddsappar.se | Odds melodifestivalen

Cookies hjälper oss att ge dig bästa möjliga upplevelse på oddsappar.se. Genom att trycka på OK samtycker du till användningen av kakor.

Acceptera Läs mer