Menu

Eurovision odds

oddsappar.se | Eurovision odds
Eurovision odds

Det är många som hävdar att man inte kan tävla i musik, men likväl så är ju en av Europas största arrangemang just en musiktävling. Och inte vilken musiktävling som helst utan ett enormt arrangemang med både semifinaler och final som ses av miljoner tittare. Och som alltid, där det finns tävlingar finns det också odds.

Så vad är då eurovision odds? Odds till eurovision fungerar på samma sätt som odds till vilket annat spel som helst. Således att man tippar på vem man tror att det kommer gå bäst för i tävlingen. I eurovision odds så finns det flera olika sätt att spela på. Det går dels att tippa på vem man tror kommer ta hem hela segern. Men det går också att spela på vem man tror kommer att gå till final, vinna semifinalerna, eller varför inte vilka som kommer att placeras på topp 10.

Odds är någonting som många är intresserade av att titta på eftersom dessa är grunden till när man ska spela på ett visst resultat. Oddsen är ju inte bara slump, utan oddsen är hur stor sannolikhet det faktiskt är att ett visst land kommer att vinna. Alltså hur många procent chans det är att det ena eller det andra landet vinner.

Speciellt med just eurovision odds

Vad som gör oddsen för eurovision något speciellt är ju att det faktiskt är en tävling där vinnaren koras av tittarna och en jury. I en vanlig fotbollsmatch så räknas ju oddsen ut i förhållande till tidigare matcher med de lagen inkluderade, vilka som spelar, olika utomstående förhållanden etc. På Eurovision så om ett land har höga eller låga odds beror således till viss del på hur stor chans det är att människor runt om kring i Europa kommer att rösta på just detta land.

Eftersom de som tävlar i Eurovision aldrig tävlat förut, tillskillnad mot om ett stor fotbollslag spelar en match där de spelat i flera år och det finns mycket statistik kring deras spel, spelare, planen, vädret och motståndare för att nämna några parametrar. Om oddsen är låga betyder det att det är liten chans för att just det specifika laget kommer att ta hem segern. Om oddsen är höga så är det i stället tvärtom, stor chans för att just det landet ska vinna hela kalaset.

Men det är också som sagt svårt att lita på oddsen i sammanhanget. Eftersom oddsen bygger på vad människor runt om i Europa troligtvis kommer att rösta på, och inte statistik på hur bra ett lag har varit i tidigare matcher, turneringar och ligor. Så ska man lita på oddsen inför Eurovision? Som med alla odds så handlar det om sannolikhet, så självklart är det omöjligt att säga att det går att vara säker på att det ena eller andra kommer att ske. Men oddsen kan ändå förstås som en indikation på hur stor chansen är just i denna stund att ett land kommer att vinna eller inte. Oftast blir också oddsen en liten grad säkrare efter semifinalerna.

oddsappar.se | Eurovision odds

Cookies hjälper oss att ge dig bästa möjliga upplevelse på oddsappar.se. Genom att trycka på OK samtycker du till användningen av kakor.

Acceptera Läs mer