Menu

Allt du behöver veta om Elitloppet 2023 

oddsappar.se | Allt du behöver veta om Elitloppet 2023 
Allt du behöver veta om Elitloppet 2023 

På mors dag infaller alltid Sveriges största travhändelse och så även i år. Under Elitloppet 2023 är det hela 5 miljoner kronor som står på spel. Om du vill se det live ska du bege dig till Solvalla i Stockholm. Här får du all information du behöver inför det prestigefyllda loppet.

Det här vet vi om Elitloppet 2023

Spänningen inför Elitloppet stiger och det brukar vara cirka 30 000 åskådare som är på plats. Det första Elitloppet gick redan 1952 så det är verkligen en anrik tradition. I år kommer det gå av stapeln mellan den 26 och 28 maj och det är hästen Etonnant som är regerande mästare. Om du är intresserad av hur det har gått tidigare år kan du alltid kolla på ATG resultat och se efter själv.

Elitloppet är 1609 meter och åtta hästar kommer att tävla i loppet. De fyra bästa i två uttagningslopp kvalificerar sig till finalen som körs på eftermiddagen. För att kunna delta i Elitloppet måste du antingen ha en inbjudan från Anders Malmrot, sportchef, eller vinna något av de fyra följande loppen:

  • Paralympiatravet
  • K.H Prins Daniels lopp
  • Meadow Roads lopp
  • Finlandia Ajo

Betta på vinnaren av loppet

Det finns flera spelbolag med licens från Spelinspektionen som erbjuder betting på Elitloppet. Eftersom startlistorna släpps lång tid i förväg hinner du läsa på om de olika ekipagen och ta ut en rad som du verkligen tror på. Du kan välja att endast spela på vinnaren eller på vilka ekipage som kommer på topp 3. Då har du möjlighet att få upp oddset lite.

Om du vill komma igång med bettingen är det bara att skapa ett konto hos ett spelbolag som du gillar. Kolla bara att de verkligen erbjuder betting på Elitloppet. Sedan är det bara att sätta in pengar och börja plocka ut dina hästar.

Så ser schemat ut för Elitloppet

Helgen för Elitloppet är alltid fullspäckad, men själva loppet körs alltid på söndagen. Entrén brukar börja släppa in folk runt klockan 10.00. Sedan körs första delen av loppet vid 12.45. Allt avgörs sedan klockan 18.40. Om du inte har möjlighet att vara på plats i Stockholm kan du alltid följa det via nätet eller på TV4.

Att vara på plats på Solvalla

Vill du vara på plats på söndagen kostar en biljett till läktaren 350 kronor. Om du vill ha en biljett för hela helgen är priset 490 kronor. Det finns ett par olika restauranger på Solvalla där du har bra utsikt över loppen. Dock brukar biljetterna till dessa platser ta slut väldigt fort. Vill du ha en lite lyxigare upplevelse kan det vara ett roligt alternativ.

Om du inte bor i Stockholm kan du enkelt ta dig ut till Solvalla med hjälp av kollektivtrafiken. Du kan till exempel åka med pendeltåget eller tunnelbanan ut till Sundbyberg, sedan hoppar du på SL-bussen som kör ut till Solvalla. Om du kommer med bil bör du veta att det brukar vara väldigt svårt att komma fram. Det brukar även finnas begränsade parkeringsmöjligheter.

 

 

oddsappar.se | Allt du behöver veta om Elitloppet 2023 

Cookies hjälper oss att ge dig bästa möjliga upplevelse på oddsappar.se. Genom att trycka på OK samtycker du till användningen av kakor.

Acceptera Läs mer